НОВИНИ

Вино, вдъхновено от „Игра на тронове“: Как телевизията влияе върху бизнеса?

Винопроизводител от Франция, се оказал толкова запален почитател на сериала „Игра на тронове“, че започнал да произвежда вино, вдъхновено от хитовата поредица. Как успяваш да "проучиш" характерните за измислено място сортове и защо всичко, което е свързано със сериала, се превръща в рецепта за успешен бизнес?

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:42, 10.05.2019
Чете се за: 00:59 мин.
По света

Вино от Дорн - най-качественото на целия свят. Е, не на този, а във Вестерос. Всички най-богати персонажи от "Игра на тронове" са любители на вино от най-слънчевото от седемте кралства. И често му се наслаждават.

Какъв ли вкус би имало дорнското вино? Този въпрос си задава Тибо Барде - винопроизводител и върл фен на сериала. Започва да проучва карти, нарисувани от създателя на сагата - писателят Джордж. Р.Р. Мартин. След което стига до извода, че виното от Дорн не може да бъде нищо друго, освен Мерло от Бордо.

Тибо Барде, производител на вино: Ако трябва да съм честен, в началото подходих повече като фен, отколкото като бизнесмен. Това беше забавен проект, който ми хрумна пред телевизора, докато с приятели гледахме поредния епизод на по чаша вино.
;

Тибо дори не търсел начин да изкара пари, възползвайки се от популярността на сериала.

Тибо Барде, производител на вино: Това вино е в чест на Тирион Ланистър. Има наситено червен цвят - почти като кръв и нежен плодов аромат. Точно като за благородник.

Веднъж достигнал до перфектния вкус, започва и производството. Винарната прави 30 хиляди бутилки дорнско вино, кръстено "Насладата на джуджето"... докато с тях не се свързват създателите на филма и любезно ги молят да спрат да използват това име. И все пак - приели, че Тибо е истински фен, те му разрешили да продаде вече произведените бутилки. Само на истински ценители.

Тибо Барде, производител на вино: Мечтата ми е писателят и актьорите да опитат моето вино. Но най-вече Мартин. Искам да го пробва и да го попитам - е, така ли си го представяше? Такова вино ли описа в книгите си?

Вероятно трудно ще си намерите бутилка от това бутиково вино, но тези, които вече са го пробвали, му дават 3,7 от 5 възможни звезди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
60 000 четвъртокласници се явяват на националното външно оценяване по математика
60 000 четвъртокласници се явяват на националното външно оценяване по математика
Започва продажбата на билети за ретро влака „Баба Меца“
Започва продажбата на билети за ретро влака „Баба Меца“