НОВИНИ

Елена Павлова получи наградата "Константин Константинов"

Писателката Елена Павлова получи националната награда „Константин Константинов” за принос в детското книгоиздаване за 2019 г. Тя ѝ беше връчена в Сливен, където за 21-и път се провежда на писателката Националният фестивал на детската книга. Патрон на форума е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
22:38, 09.05.2019
Чете се за: 00:25 мин.
Още

При награждаването на победителя в категория "Автор" председателят на парламента подчерта важността на писането и издаването на детски книги и ангажимента на възрастните да научат децата си да обичат писаното слово.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Да напишеш книга е нещо много трудно сигурно, така си мисля аз. Това е мисия, в която трябва да вложиш много сърце, много любов. Ние, възрастните имаме много важна задача. Да научим децата и внуците си да обичат книжката, защото съревнованието с новите технологии е много сериозно.

Националната награда за принос в детското книгоиздаване „Константин Константинов“ се присъжда в четири категории: за цялостен принос, за автор, за илюстратор и за издателство. За първа година бе връчена и награда на детското жури за най-добра детска книга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съосновател на Фейсбук: Зукърбърг има твърде много власт
Съосновател на "Фейсбук": Зукърбърг има твърде много власт
Нова среща на върха на ЕС е свикана за 28 май
Нова среща на върха на ЕС е свикана за 28 май