НОВИНИ

​Влак се блъсна в паднала скала на релсите

Големият каменен блок е паднал на пътя след проливните дъждове в района на Копривщица. Освен щети по локомотива и сериозно забавяне в графика, няма нито един пострадал пътник.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:33, 12.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Скалата сега е на парченца, но преди сблъсъка е била плашещо масивна. Между Антон и Копривщица на излизане от тунела, машинистите на бързия влак София Бургас виждат камъка 100 метра преди него. С 95 километра в час, влакът успява да спре едва 300 метра след удара. Скалата става на парченца, но влакът е цял.

Георги Геров - локомотивен машинист: Явно като беше паднало отгоре, беше застанала от дясната страна горе долу толкова голяма и при удара - вътре има едни тръби, които захранват резервоара с въздух се изкъртиха, ето това е плуга отпред резевоара е, ето този ето тук се откърти и падна .

Затова се наложило пътниците, близо 150 да бъдат свалени и тези за Копривщица и Пловдив извозени с автобуси. Останалите изчакали да подменят локомотива. Но според машиниста скалата не е била особена заплаха за влака.

Георги Геров - локомотивен машинист: А, влакът не е се разтресъл то локомотивът къде е - щетите са на него влака не може да се разтресе

Влакът тръгна към Бургас три часа по-късно. А според машиниста, скала на релсите е нещо обичайно и се случва почти ежедневно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експлозии в курорти в Тайланд, има жертви
Експлозии в курорти в Тайланд, има жертви
Антидопинговият център: Спортистите ни са преминали обучение за замърсени храни
Антидопинговият център: Спортистите ни са преминали обучение за замърсени храни