НОВИНИ

Влизат в сила новите по-скъпи винетки

Днес беше последният ден, в който шофирахме със старите винетки. От утре влизат в сила новите, по-скъпи стикери. За леките автомобили годишните винетки са с 30 лева по-скъпи.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
20:14, 31.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Солени глоби и акт, ако сте без винетка. 300 лева за лек автомобил и 3000 за тежкотоварен. Затова от утре, ако ще пътувате извън града си, се налага да смените стикерите си.

Освен от пощите, винетни стикери може да закупите от всички бензиностанции, по-големите търговски хранителни вериги, както и касите за плащане на сметки.

Новата годишна винетка за лек автомобил вече е по-скъпа и струва 97 лева. Месечна е 30 лева, а седмичната - 15. По данни на пътната агенция от 2012-та година, три години подред продажбите на винетки спадат. С по-високите цени обаче прогнозите са за 73 милиона лева повече приходи. Хората не са толкова притеснени от поскъпването на стикерите, колкото от лошите пътища.

- Според вас 97 лева за годишно винетка много ли е?

- Не мисля , че е много като се има предвид какви са ни разходите за другите неща по колата, по-важно е да имаме добри пътища, защото ако нямаме добри пътища, ще ни излезе много по-скъпо.

- Имаме ли добри пътища, отговаря ли цената на качеството?

- Не отговаря, но трябва да дойдат отнякъде пари, за да се оправят.

- Смятам, че за нашия стандарт това е висока цена, но щом се налага смятам, че щом се дължат всеки трябва да спазва правилата и да плаща.

Пазете касовия си бон и останалата част от залепената винетка. Само така ще докажете, че сте платили за нея, ако ви я откраднат. Не липсват и такива случаи. Иновативни крадци във Варна задигнаха чужд стикер като изрязаха предното стъкло на автомобилапо контура на винетката.

Не забравяйте и че сте длъжни да свалите стария стикер, за да не ви глобят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вече има записвания на руски туристи за лятото
Вече има записвания на руски туристи за лятото
В Айова започва маратонът за определянето на партийните номинации за Белия дом
В Айова започва маратонът за определянето на партийните номинации за Белия дом