НОВИНИ

ВМЗ-Сопот стъпи на крака

Финансовото състояние на ВМЗ Сопот се стабилизира. Дружеството бавно топи огромните си дългове, а до края на годината се очаква в предприятието да бъдат назначени още хиляда души. От ръководството на дружеството обявиха, че са осигурени са поръчки, които гарантират работата на оръжейния завод за поне две години.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
06:58, 29.01.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Близкият Изток, Африка и Индия – това са пазарите, които ВМЗ-Сопот развива. Само за последните 5 месеца дружеството е подписало договори за близо 300 милиона лева. Увеличени са и възнагражденията на служителите, като в момента средната работна заплата в завода е 750 лв.

Димитър Димитров - работник: "Сега сме много натоварени, имаме много работа, и работим яко по детайлите иначе ни плащат редовно и сме доволни”.

Оборотът от продажби на специална продукция се е увеличил със 75% през 2015 г., спрямо предходната година, отчитат от ръководството. Въпреки това, задълженията на дружеството все още са огромни. По последни данни в края на миналата година те са били около 170 милиона лева. Амбициите са през тази година цифрата да бъде стопена значително”.

инж. Иван Гецов - изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот: "В момента приоритет сме дали за погасяване на дълга, който генерира лихви. В преговори сме с държавните институции, към които дължим”.


;

Дружеството има готовност активно да участва в превъоръжаването на българската армия.

инж.Иван Гецов - изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот: „В голямата си част ние произвеждаме боеприпаси, които не са приети и не се използват от Българската армия, а те са с по – добри характеристики от съществуващите аналози към момента”.

Нови производства ще бъдат разкрити на площадка Иганово през март, когато ще отворят два напълно модернизирани цеха. Те ще имат автоматична пожарогасителна инсталация и видеонаблюдение, за да се избегнат инциденти като двата взрива миналата година, които все още се разследват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Перник откриват фестивала Сурва
В Перник откриват фестивала "Сурва"
Почетоха паметта на жертвите от Челинджър
Почетоха паметта на жертвите от "Челинджър"