НОВИНИ

Бял актьор ще играе Майкъл Джексън

Британският актьор Джоузеф Файнс ще се въплъти в ролята на Майкъл Джексън в телевизионна комедия. Изборът на Файнс предизвика полемика в индустрията.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
23:00, 28.01.2016
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Комедийният филм на британския сателитен канал Скай Артс ще разказва за предполагаемо пътуване на Майкъл Джексън с Елизабет Тейлър и Марлон Брандо непосредствено след терористичните атаки на 11 септември 2001-ва година.

В изявление на Скай Артс се посочва, че 30-минутният филм, озаглавен "Елизабет, Майкъл и Марлон" е част от сериал за невероятни истории от сферата на културата и изкуството. Продуцентите на филма имат пълната свобода за избор на актьори, продължава изявлението на медията.

Изборът им за ролята на Краля на попа провокира полемика. Актьорът Джоузеф Файнс също заяви, че е шокиран от факта, че ще играе Джако. Поп-звездата, който страдаше от болестта витилиго и в резултат на това кожата му беше бяла, почина през юни 2009-а от свръхдоза лекарства.


;

Новината за избора на Файнс за ролята на Майкъл Джексън идва две седмици, след като скандал разтресе Оскарите заради липсата на номинирани афроамериканци. Така нареченото "избелване" е един от най-големите дебати в кино и телевизионната индустрия, особено след избора на Ема Стоун за ролята на героиня от хавайски и азиатски произход във филма "Алоха" и избора на британеца Чарли Хънам за ролята на мексикано-американски наркобос в предстояща холивудска лента. Комедийният филм с участието на Джоузеф Файнс като Краля на попа ще бъде излъчен по-късно тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторите още нямат предложение за нов министър на образованието​​
Реформаторите още нямат предложение за нов министър на образованието​​
Станимир Каролев и Васил Терзиев с приз Буров
Станимир Каролев и Васил Терзиев с приз "Буров"