НОВИНИ

Разбиха контрабандни схеми в Хасково и Пловдив

Разбиха контрабанден канал за внос на цигари без бандерол от Гърция. Акцията е на ДАНС, Прокуратурата и Агенция Митници. На граничния пункт "Капитан Петко Войвода" е заловена цистерна, пълна с укрити стекове цигари. При друга мащабна операция в Пловдив бе разбита група за доставка на горива по бензиностанции, за които не се плаща пълния данък. Само от тези две схеми са нанесени щети на бюджета за над 3 млн. лева.

bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 28.01.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

При сканирането на камиона с рентген митничарите веднага разкрили скритите под резервоара на цистерната цигари.

Иван Даскалов, ръководител на Апелативна прокуратура - Пловдив: С този автомобил са извършени 20 курса в посока България - Гърция и обратно. Камионът, с който е извършвана тази дейност, е бил един и същ, но многократно е бил прехвърлян от фирма на фирма.
Ваньо Танов, шеф на Агенция Митници: На Капитан Петко Войвода от две седмици има скенер, който извършва стопроцентов контрол на всички превозни средства, които влизат на територията на страната.

При друга спецакция беше разбита схема за доставка на горива по бензиностанции в Пловдив и Пазарджик, за които е плащан по-евтин налог. Горивото е наливано от скрита под земята цистерна, която е била свързана с данъчен склад.

Румен Попов, ръководител на Окръжна прокуратура - Пловдив: При отварянето на замаскирания под формата на шахта съд, цистерна, се установява, че е свързан с противопожарно табло, което пък от своя страна служи за замаскировки на пистолет. На практика от там е точено гориво. Прехвърляно е на множество цистерни.

По всяка вероятност на собствениците на нелегалната бензиностанция е бил осигуряван институционален комфорт, твърдят разследващите.

Георги Костов, главен секретар на МВР: Имаме инструмента, с който много бързо да задвижим всички правоохранителни институции, които противодействат на това престъпление и надявам се да ви убедим, че го правим.

Разследващите съобщиха още, че незаконната бензиностанция е работела през последните три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Януарско небе
Януарско небе
Полицейска акция в Пловдив
Полицейска акция в Пловдив