НОВИНИ

Реформаторите още нямат предложение за нов министър на образованието​​

Близо пет часа тази вечер заседава Реформаторският блок за тяхното предложение за нов министър на образованието. Кой ще бъде новият министър на образованието и науката ще разберем през следващите дни. Тази вечер на заседанието на Реформаторския блок не е говорено за имена, а за политики. Реформаторите дадоха висока оценка на проф. Тодор Танев и казаха, че още през месец декември са препотвърдили своята подкрепа за всички свои министри.

Милена Кирова
от Милена Кирова
23:06, 28.01.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Какво предстои оттук нататък , за да имаме нов министър на образованието, научихме от лидера на НПСД Корман Исмаилов: "Събрахме се представители и на гражданската част от Реформаторския блок, и на партиите, нямаше ги колегите от ДСБ. Направихме консултации по ситуацията. Към настоящия момент не сме обсъждали имена. Утре в 12 часа имаме среща и при премиера. Председателите на партиите утре свикваме Изпълнителен политически съвет. Покани ще бъдат отправени към всички колеги, към гражданската част, към колегите от опозиционното крило в Реформаторския блок и ще започнем да обсъждаме и конкретни имена.

Преди заседанието на Реформаторите се завъртяха три имена за кандидати за поста на проф. Тодор Танев: Меглена Кунева, Димитър Танев и Даниел Вълчев.

Бившият образователен министър Даниел Вълчев на излизане от заседанието каза, че очаква Реформаторите да се обединят около една обща кандидатура за министър на образованието. Хронологията на днешните събития вижте ТУК


;

Проф. Тодор Танев заяви, че ще продължи образователната система, за Реформаторския блок, както и за стабилността на правителството. Каза, че не иска една оставка на министър да предизвика ефекта на доминото и по този начин да застраши стабилността в правителството.

Последното му изречение на излизане тази вечер беше:" Аве, Цезаре, отиващите на смърт те поздравяват".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторите ще обсъдят с премиера кандидатурата за просветен министър
Реформаторите ще обсъдят с премиера кандидатурата за просветен министър
Бял актьор ще играе Майкъл Джексън
Бял актьор ще играе Майкъл Джексън