НОВИНИ

Вода тече постоянно в централен варненски подлез

Зрители на БНТ сигнализираха за пореден проблем във варненски подлез. Постоянен теч тормози минувачите и намаляващите наематели на магазинчета в подлеза пред училище „Димчо Дебелянов“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
18:55, 24.02.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Подлезът е един от трите в централната част на Варна. Има и магазинчета, някои от тях обаче отдавна пустеят заради лошите условия. Един от сериозните проблеми е постоянно капещата вода. Според наемателите на търговските обекти теч има от години.

Наемател в подлеза
„При всеки дъжд, като спре дъждът – вън спира, тук почва да капе. Аз съм тук от години, и този теч си го има непрекъснато."

"При Вас в магазина щети има ли?"

Наемател в подлеза
"В момента няма при нас щети."

"Да сте подавали сигнал?"

Наемател в подлеза
"Преди подавахме, оправи се в магазина, не тече вече."

Наемател в подлеза
"Не. И аз съм ходил, прехвърлят вината от едните на другите – общината на поддържащите фирми, и така – никакво отношение. Този подлез е на доизживяване, виждате мръсотията, решетки, млади жени с колички, с малки деца не могат да слязат.“

От началото на годината сигнали за теча не са подавани към администрацията на Община Варна. След нашето обаждането получихме обещание, че екип по поддръжката ще направи оглед и ще бъдат взети мерки за спиране на водата. Има и проект за цялостен ремонт на варненските подлези, така че те са наистина достъпни и безопасни.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма забравени влакове
Няма забравени влакове
Украйна осъди указа на Кремъл за признаването на документите на украинци
Украйна осъди указа на Кремъл за признаването на документите на украинци