НОВИНИ

​В Бисер не приемат обвиненията срещу Ирена Узунова​

На брифинг бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова заяви,че не се чувства виновна и приема обвинението като огромно недоразумение. Хората в село Бисер казаха, че започват подписка в нейна защита.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова, Павел Одаджиев
18:15, 24.02.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Вече 5 години хората в Бисер чакат да разберат кой е виновен за голямото наводнение през 2012 година, което отне живота на 8 души. Новината, че прокуратурата е привлякла като обвиняем бившият областен управител Ирена Узунова не донесе успокоение, напротив - ядоса местните.

Иван Василев, жител на с. Бисер: Когато даден човек се раздава най-много, винаги става най-много виновен. Аз не мога да си обясня как може да се говори, че за наводнението в Бисер е виновна областната управителка. Направо като го чух това нещо, съм болен.

Тодор Тодоров загубил баща си при бедствието. Сега той води гражданско дело. Според него вината трябва да се търси другаде - в управата на тогавашната община Харманли.

Тодор Тодоров, жител на с. Бисер: Тъй като не са евакуирали хората, нали язовирът можеше да се скъса от наводнението, но нямаше да има удавени хора, нямаше да има удавани животни и паднали къщи, тъй като още от вечерта се е знаело.

Хората от селото настояват разследващите да отидат на място и те ще им посочат виновника. В защита на Ирена Узунова довечера започва подписка.

Добринка Василева, жител на с. Бисер: Аз ще защитя Узунова - да! Аз ще защитя Узунова, за мен вината е някъде горе, някъде в по-големите, отколкото в Узунова
Митко Добрев, жител на с. Бисер: За помощ през цялото време е била тука жената, когато строежи се правеха. Не мисля, че тя е виновна за това нещо.

На 6 февруари, 2012 година голямата вълна от скъсаната стена на язовир Иваново срути 56 къщи и наводни стотици. 22 семейства в Бисер все още чакат нови жилища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военноморският музей почете дарителите си
Военноморският музей почете дарителите си
ЦИК още няма решение за офертата за машинното гласуване
ЦИК още няма решение за офертата за машинното гласуване