САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Взимат проби от асфалта при фаталния участък в Искърското дефиле

Продължават следствените действия на пътя край Своге. Следователи от Националната следствена служба взимат проби от пътната настилка в участъка на катастрофата.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:10, 31.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор: В момента провеждаме процесуално-следствени действия, като извършваме динамичен оглед на местопроизшествието, това означава, че освен че фиксираме нещата, така както ги виждаме, взимаме и проби от асфалтовото покритие, изследваме и дълбочинно самата основа, за да може тези проби да ги изследваме както за качествен, така и за количествен състав на вложените материали в асфалтовото покритие и в цялата основа - дебелина на износващ слой, основен слой, слой на чакълената основа. С една дума - дали са спазени всички технологични процеси и дали са вложени всички необходими материали по спецификация, така както е било по заданието.
Бисерка Стоянова, следовател: Дружествата, които са били в сдружение като строители на пътя, посетихме офисите, предоставени ни бяха документите, които са в голям обем, проверяват се и се анализират от колегите, които са останалите следователи в екипа, в тях, разбира се, се съдържат такива документи, но и голяма част сме приобщили от Агенция "Пътна инфраструктура", която е възложител и собственик на пътя, така че при тях също има документи, които биха ни ориентирали, биха ни дали информация.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
По-слаба реколта от винените сортове очакват русенски лозари
По-слаба реколта от винените сортове очакват русенски лозари
Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация
Тръмп заплаши да извади САЩ от Световната търговска организация