НОВИНИ

НИМХ: Юни месец ще премине с превалявания около и над нормата в Западна България

След проливните дъждове през последните дни, валежи ни очакват и утре - жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури ще бъде в сила за 15 области. Целият юни ще премине с превалявания около и над нормата в Западна България. Дъждове ще има и в останалите части от страната, но ще бъдат по-малко.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:02, 03.06.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Статистиката на синоптиците показва, че юни е най-дъждовният месец в страната. И тази година, месецът, в който посрещаме астрономическото лято, няма да направи изключение. Интензивни ще бъдат дъждовете тази нощ и в сутрешните часове на вторник и има опасност от възникване на поройни наводнения, предупреждават метеоролозите.

Анастасия Стойчева - ръководител на отдел "Метеорологични прогнози" в НИМХ: В близките дни няма такъв ден, който да прилича на петъчния или вчерашния, неделния ден, в който да очакваме по-масови, значителни валежи, но все пак локални извалявания с количества на валежи над 25-30 литра на квадратен метър, които биха създали проблеми, ще има.
;

Първите 10 дни на юни ще донесат валежи и гръмотевични бури предимно в Западна и Централна България. Има вероятност и за градушки. Температурите ще бъдат между 23 и 28 градуса.

Анастасия Стойчева - ръководител на отдел "Метеорологични прогнози" в НИМХ: Второто десетдневие бавно и полека температурите ще се повишават, отново ще има краткотрайни валежи, но постепенно ще отслабват като явление, като интензивност. На по-малко места ще са, но въпреки това отново ще са локализирани в Западна и Централна България.

В края на месеца дъждовете най-после ще намалеят и ще се радваме на значително по-хубаво време. Температурите ще достигнат 35 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Христов: Съюзът с ГЕРБ не е предателство, когато е конкуренция на БСП
Румен Христов: Съюзът с ГЕРБ не е предателство, когато е конкуренция на БСП
БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие
БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие