Задържаха двама служители на Агенцията за безопасност на храните в Пловдив

Двама служители от Агенцията за безопасност на храните в Пловдив са задържани. Главен инспектор Григор Милчев вече е с повдигнато обвинение за получен подкуп от 1000 лева и две торбички със сирене и кашкавал. Арестуван е и прекия му началник, на когото предстои да се повдигне обвинение.

от БНТ
17:43, 27.06.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Обвиненият в подкуп и рекет инспектор заплашил с акт собствениците на ферма за кози в село Искра, които произвеждат млечни продукти в малки количества.

Иван Иванов - фермер: Той идва да търси нередности във фермата в събота в 9 часа вечерта. Камерите тука са го хванали.

Инспекторът отишъл със свой колега и заявил, че ще прикрие нарушения, извършени от фермерите при превоз на животни.

Георги Кадиев: Всичко тръгна от пътния лист, просто на тях двамата им стана ясно, че могат да изкарат пари от нас, по реда на заплахата, че даже и щели да ликвидират фермата,

Ветеринарният инспектор поискал и подкуп от 1000 лева.

Галин Гавраилов, зам.-окръжен прокурор на Пловдив: И в един по-дребнав стил е пожелал и да получи определено количество хранителни продукти които произвежда земеделския производител, млечни такива.

Фермерът не е изнудван за първи път по подобен начин. Но този път подал сигнал в полицията и с помощта на специални разузнавателни средства инспекторът е задържан късно снощи. В автомобила му са открити парите и торбите със сирене и кашкавал.

Румен Попов, окръжен прокурор: Подобни сигнали ще доведат до намаляването на т. нар. дребна корупция, която обаче е много голяма, защото е повсеместна.

Двамата служители на агенцията в Пловдив са отстранени от работа.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пикът на жегите в Европа се очаква днес и утре (Снимки)
Пикът на жегите в Европа се очаква днес и утре (Снимки)
ДРУГИТЕ новини: Грее нощта в памет на Рони
ДРУГИТЕ новини: "Грее нощта" в памет на Рони