НОВИНИ

Заледени стълби затрудняват достъпа до Поликлиниката в Благоевград

За непочистени и опасни стълби пред поликлиниката в Благоевград сигнализираха зрители на БНТ 2. Снежните и заледени стълби от няколко дни затрудняват достъпа на пациенти и най вече на възрастните хора до медицинския център и кабинетите на личните лекари, които се намират в сградата. Оказа се, че сградата на поликлиниката и стълбите, които водят към нея, имат няколко собственика. Всички те твърдят, че тяхната собственост е малка част и не те трябва да чистят цялото пространство от сняг.

bnt avatar logo
от Спаско Попхристов
20:25, 12.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според хората стълбите пред най-голямото медицинско заведение в областта не са почиствани, откакто е паднал и първият сняг в Благоевград.

“Щех да политна, как са помръзнали. Требва да се размразва нещо."

“Рисково е изключително рисково, но това е”.

“Да, виж какво си нося - с тоя счупен чадър боцкам у снега, да не падна. С чадър, защото има острие - железо, и се набива в леда снега. Снимайте тука да дойдат да изчистят."

Само една много малка част от стълбите пред поликлиниката в Благоевград е почистена от снега.

За почистването на тази част отговорност са поели личните лекари, които са наели фирма, която да се грижи за хигиената в поликлиниката и да чисти част от външните стълби.

Ангел Вангелов, професионален домоуправител
“Много по-голяма част от собствеността на сградата е на болницата. Също спешният център има собственост. Има много частни лекарски кабинети, така че те също имат ангажимент към тези общи части. Ние все пак правим някаква организация, както виждате, да има изчистени части."

От Общината в Благоевград отговориха, че са предоставили за ползване на Многопрофилната болница и на Медицинския център сградата на поликлиниката. Обясниха още, че не получават наем от помещенията в поликлиниката и не носят отговорност за почистване на снега пред изхода на сградата. От кметството казаха, че за непочистените стълби, Общината може да наложи глоба от 500 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как живеят в Хитрино месец след трагедията
Как живеят в Хитрино месец след трагедията
Туристи заседнаха на лифта на Добринище
Туристи заседнаха на лифта на Добринище