НОВИНИ

Заловиха избягалия от затвора в Пловдив

След четири дни издирване пловдивската полиция залови избягалия от затвора опасен престъпник. Тома Ендрев беше заловен в апартамент в квартал „Кършияка". При задържането мъжът не е оказал съпротива. 32-годишният Ендрев излежава 18-годишна присъда за жестоко убийство, извършено през 2003 година. В досието си той има и редица престъпления.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
19:32, 26.02.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тази сутрин униформените влизат в жилището на 12-я етаж на улица „Хан Телериг". През последните 4 дни избягалият затворник се е укривал в този апартамент. По непотвърдена информация той е бил при негов стар приятел.

До ареста се стига след поредица от оперативни дейности на криминалистите през последните дни. Проверени са сигнали на граждани, разпитани са и близките на затворника. Живеещи в блока разказаха, че в апартамента на 12-я етаж от един месец под наем живеели момче и момиче. А в последно време на етажа било много шумно.

"Предната вечер имаше голямо движение през нощта се чуваше тропане на врати и асансьори. Друго нищо подозрително".
"Съседите казаха, че са го видели снощи в барчето е бил - пил кафе. Разпознали ли са го? Не знам. Нищо не мога да ви кажа".
"То тук е хан. Влизат, излизат различни хора".

При полицейската акция бяха задържани още двама мъже - съучастници в укриването на Ендрев. Утре районната прокуратура в Пловдив ще изнесе повече информация по залавянето на Ендрев. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за бягство от затвора, за което може да остане зад решетките още три години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топ 5 на предпочитани от русенци мартеници
Топ 5 на предпочитани от русенци мартеници
Български оранжерийни марули от Пиринския край вече масово се предлагат на пазара
Български оранжерийни марули от Пиринския край вече масово се предлагат на пазара