НОВИНИ

Заместник министърът на правосъдието е доволен от работата на Софийския затвор

Министерството на правосъдието с внезапна проверка в Софийския централен затвор късно снощи. Открити и иззети са няколко мобилни телефона от килии на затворници. Проверката е продължение на мерките, въведени от правосъдното министерство, които предвиждат серия изненадващи инспекции в местата за лишаване от свобода в цялата страна. Още подробности за проверките на министерството на правосъдието, съдебната реформа и планираните законови промени след решението за предсрочно освобождаване на двама от членовете на "Наглите" очаквайте след 8. Гост в "Денят започва" ще министърът на правосъдието Цецка Цачева.

bnt avatar logo
от БНТ
07:03, 01.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Снощната проверка постави началото на тази практика. Освен за притежание на нерегламентирани вещи от затворниците, проверката цели и да се провери каква е готовността на служителите на затвора при извънредни ситуации като безредици, бунтове, пожари. Заместник министърът на правосъдието Николай Проданов, който лично присъства снощи, заяви, че като цяло е доволен от организацията на работа в Софийския затвор.

Николай Проданов - зам.-министър на правосъдието: За съжаление, бяха открити няколко мобилни телефона, едно устройство хендсфри и едно самоделно ножче. Проверката имаше две цели. На първо място да видим готовността на личния състав за реакция при учебна тревога. Аз мога да кажа, че съм напълно удовлетворен от системата на свикване на личния състав. Също така съм доволен от организацията на проведения обиск и претърсване в сградата на затвора. Тя протече при необходимия ред и колегите показаха висок професионализъм.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Влиза в сила ново обезщетение при по-ранно прекъсване на майчинството
Влиза в сила ново обезщетение при по-ранно прекъсване на майчинството
Парламентът на Македония одобри правителството на Зоран Заев
Парламентът на Македония одобри правителството на Зоран Заев