НОВИНИ

Западни издания за търговската война на САЩ с ЕС, Канада и Мексико

САЩ произведоха първия изстрел в търговска война с трите си най-големи търговски партньора, пише в. "Файненшъл таймс". Администрацията на Тръмп каза, че ще наложи солени мита върху стоманата и алуминия, внасяни от Европейския съюз, Канада и Мексико. Това обтегна още повече дипломатическите отношения, които и без това са подложени на изпитание от войнствения подход на президента на САЩ, пише в. "Ню Йорк таймс".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:57, 01.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
западни издания търговската война сащ канада мексико

Като налага мита, изтъквайки съображения за националната сигурност, Вашингтон сега е изправен пред важен тест дали агресивната му стратегия ще изкопчи обещания от търговските партньори или ще има ефект на бумеранга за икономиката на САЩ, допълва американското издание.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер каза вчера, че блокът ще изпълни заканата си да наложи мита на американски продукти като бърбън, мотори и фъстъчено масло. Френският финансов министър каза, че ЕС няма друг избор, освен "да влезе в търговска война" със САЩ, ако президентът Тръмп наложи митата върху металите.

Лошата новина не е изненадваща, пише в. "Монд". От два месеца американците заплашват ЕС с тези санкции, смятани за изключително несправедливи и глупави от европейците, тъй като Китай е този, който се смята за отговорен за огромните свръхмощности, поставили в трудна ситуация западната металургия, добавя френското издание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анкета: 55% от хората в Русия виждат положителни промени в борбата с корупцията
Анкета: 55% от хората в Русия виждат положителни промени в борбата с корупцията
Строителството в Рупите се спира до влизане в сила на Общ устройствен план
Строителството в Рупите се спира до влизане в сила на Общ устройствен план