НОВИНИ

Започна срещата на Бойко Борисов с Ангела Меркел

Започна срещата на премиера Бойко Борисов с канцлера на Германия Ангела Меркел. Това съобщи Борисов на страницата си във Фейсбук.

bnt avatar logo
от БТА
15:08, 27.08.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
започна срещата бойко борисов ангела меркел

В разширените дискусии участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия. Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия.

Основна тема на дискусиите е мигрантската криза. Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема, се казва в съобщението на министър-председателя.

Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция, ще се справим успешно с този проблем. Заставам зад европейското единство и защита на суверенитета на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона, заявява Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карадайъ:На изборите през есента ДПС ще каже не на ненормалността в политиката
Карадайъ:На изборите през есента ДПС ще каже "не" на ненормалността в политиката
Повече от 70 лечебни заведения са закупили устройства за пръстова автентификация
Повече от 70 лечебни заведения са закупили устройства за пръстова автентификация