В навечерието на Никулден инспекторите от Агенцията по безопасност на храните започнаха засилени проверки в търговските обекти и заведенията за обществено храненев цялата страна за качеството на предлаганата риба и рибни продукти. За какво трябва да внимават потребителите?
Д-р Костадинка Маринова, началник отдел “Контрол на храните” в Областна дирекция по безопасност на храните - Варна: От 2 до 6 декември ще се извършват засилени проверки върху предлагането на риба и рибни продукти. Проверките се извършват от инспекторите към областните дирекции по безопасност на храните, а по график съвместно и с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.
Ще бъдат проверявани всички места, на които се предлагат рибни продукти.
До момента не са констатирани сериозни нарушения. Сред най-честите нарушения са недостатъчно лед върху пресните продукти, а на места не се обявява произхода на рибата, поясни експертът.
Санкциите и глобите варират от 500 до 1000 лв. при първо нарушение и от 1000 до 3000 лв. при второ нарушение.
Пуснаха под гаранция шефа на частна АГ болница в Пловдив, обвинен за присвояване на милиони
Мотористи, облечени като Дядо Коледа, преминаха по столични булеварди (ГАЛЕРИЯ)
"Нова година - нова валута": Опитът на Португалия и Австрия по пътя към еврото
Откриха над 400 кг тютюн за наргиле без бандерол в складове под наем (СНИМКИ)
Българин почина в САЩ: Мъжът е бил в център за задържане на имигранти в Мичиган