НОВИНИ

Цените на луксозните имоти продължават да се покачват

По данни на Евростат жилищата в България са поскъпнали с 35% за периода след влизането ни в Европейския съюз. През тази година обаче се забелязват признаци на обръщането на тази тенденция, особено що се отнася до луксозните имоти. Поради голямото предлагане на нови имоти цените спадат, а надценените оферти се застояват дълго.

Юлия Наева
от Юлия Наева
21:49, 04.12.2019
Чете се за: 01:06 мин.
По света

Дори нямат 40 години, а вече превземат пазара на луксозните втори домове. Някои с натрупани милиони в сметките си, притежават средно по 5 жилища. Във всички региони, с изключение на Близкия Изток, делът на купувачите е по-голям от този на продавачите. Тенденция, заради която цените на луксозни имоти се поддържат високи. Според Крис Дийтс - вицепрезидент Глобални операции в най-голямата платформа за луксозни имоти в света - догодина цените ще вървят нагоре.

Крис Дийц - вицепрезидент Глобални операции най-голямата платформа за луксозни имоти в света: Ако погледнете от глобалната страна на бизнеса - виждаме, че цените се покачват. Ако трябва да говорим за местния пазар, мисля, че условията са стабилни. Всичко зависи много от това дали става въпрос за средна инвестиция или за лукс. Така че, глобално - да, имаме покачване.

Прогнозите сочат, че сега е най-сигурно да се заложи на инвестиция в Европа и Съединените щати.

Крис Дийц: В момента, ако търсите висока възвращаемост - инвестирайте в Югоизточна Азия. Все още е евтино да си купите дори луксозни имоти. Цените постоянно вървят нагоре, така че ще имате добра възвращаемост на инвестицията следващите години. Но все пак е и рисковано заради политическите условия - търговската война между Китай и Съединените щати, която влияе на бизнеса там... Ако търсите по-стабилна инвестиция, тогава заложете на Европа и Съединените щати, където икономиката е стабилна!

Сред най-скъпите места в света остават Ню Йорк, Сан Франциско, Монако, Сингаруп. А какво място заема София на световната сцена, когато говорим за луксозни жилища? В столицата ни

Крис Дийц: София засега е много достъпна за инвестиции от местните хора.Това може да се промени, ако страната и икономиката се отворят глобално за международни инвестиции. Но засега пазарът е стабилен.

За последните 4 години личното състояние в световен мащаб е нараснало с 15%, а броят на заможните хора се е увеличил с 25 на сто. Потенциалният пазар на луксозни имоти никога не е бил по-голям.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еврейско гробище беше поругано във Франция
Еврейско гробище беше поругано във Франция
Ще плащат ли данъци в Европа американските техологични гиганти
Ще плащат ли данъци в Европа американските техологични гиганти