НОВИНИ

Започва безплатно чипиране на кучетата от крайградските квартали

Кампания за безплатно чипиране и кастриране на дворните кучета в крайградските райони на София започват екипи на общинското предприятие „Екоравновесие“ съвместно със Столичния инспекторат. Поставянето на микрочип на всички кучета вече е задължително от 19 февруари.

БНТ2-София
от БНТ2-София Тодор Литовски
19:00, 07.03.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Стопаните на кучета, желаещи да се възползват от кампанията безплатно да поставят чип и да кастрират своите домашни любимци, трябва да се обадят на телефоните на „Екоравновесие“. Кампанията ще започне първо от районите „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Веселин Асенов, директор на ОП „Екоравновесие“
"Чипиране от наш екип е свързано със задължителна кастрация на кучето, така че отива екип, взема кучето в удобен за гражданина ден и час, транспортира го до клиниката във Връбница, там се извършват всички съответни манипулации - чипира се, кастрира се, обезпаразитява си и след като престои в клиниката 48 часа, се връща отново на собственика."

Кучето се предава на собственика заедно с паспорт, в който са вписани всички извършени манипулации. От “Екоравновесие“ отчетоха, че през първите два месеца на тази година от приютите на предприятието са били осиновени 167 кучета. Докато за същия период на миналата година осиновените кучета са били 101. Това се дължи на работата на доброволците, които помагат за социализацията на кучетата и за намирането на осиновители. Друга тенденция е оставянето в приюта на бойни породи кучета от собствениците им. Благодарение на доброволците, агресията на тези кучета се намалява и те стават годни за осиновяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е новото в новия указ на Доналд Тръмп?
Какво е новото в новия указ на Доналд Тръмп?
КНСБ: Жените са по-ниско платени от мъжете
КНСБ: Жените са по-ниско платени от мъжете