НОВИНИ

Започва официално разследване срещу Франсоа Фийон

Скандалът с кандидат-президента на френската десница се разраства. На Фийон ще бъдат предявени обвинения във връзка с предполагаеми фиктивни длъжности, заемани от съпругата му. Той е повикан на разпит на 15 март - точно два дни преди крайната регистрация за изборите. Въпреки това бившият премиер заяви, че няма да се оттегли от надпреварата.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:19, 01.03.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

"Фийон президент" скандират ентусиазирани привърженици на кандидата на умерената десница, въпреки че скандалът около него се разрасна.

Франсоа Фийон, кандидат на френската десница за президент на Франция: Ще бъда разпитан на 15 март от съдии-следователи, за да бъда подведен под отговорност.

Фийон отрича да е отклонявал държавни средства, но не и че е наемал жена си Пенелоп и две от децата си на работа, докато е бил депутат.

Те ми помагаха и ще го докажа, каза Фийон. Смята се обаче, че роднините на кандидата са получавали пари, без да са работили. Споменава се сумата от 900 000 евро.

Франсоа Фийон, кандидат на френската десница за президент на Франция: Ще им кажа моята истина, която е истината.

Бившият премиер окачестви случващото се с него като "политическо убийство". Въпреки че разпитът му е два дни преди крайната регистрация за изборите, той категорично остава в надпреварата.

Франсоа Фийон, кандидат на френската десница за президент на Франция: Няма да отстъпя, няма да се предам. Да, ще се кандидатирам за президент на републиката.

Изглежда не всички в партията" Републиканците" са съгласни - отговарящият за международните въпроси в кампанията на Фийон Брюно Льо Мер се оттегли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха бившия ректор на Медицинския университет в София
Обвиниха бившия ректор на Медицинския университет в София
Лекари от Шуменската болница поискаха оставката на ръководството
Лекари от Шуменската болница поискаха оставката на ръководството