Застреляха 17-годишно момче в Монтана

17-годишно момче е убито в гориста местност близо до Монтана. Задържан е заподозрян за убийството - 38-годишен мъж с криминални регистрации за наркотици. По предварителни данни жертвата заедно с дядо си са влезли в частна гора, където са събирали дърва за огрев.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:22, 09.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В ранния следобед 17-годишният Георги заедно с дядо си с две каруци тръгнали от кв. "Огоста" към гората край Монтана.

Георги Георгиев, дядо на убитото момче: Тръгнахме за дърва. Детето ми беше 150 метра пред мен. Неговият кон е по-бърз. Моята кобила е бавна. Не сме стигнали гората - на 50-60 метра се чу изстрел и детето падна от каруцата.

По предварителни данни момчето е навлязло в частна гора. Изяснява се дали е секло дърва или не. На изхода от гората към главния път за Монтана е спрян автомобил, управляван от 38-годишен мъж, в който е намерен газов пистолет без предпазна муфа и боеприпаси.

ст. комисар Ивайло Антонов, директор на ОДМВР Монтана: Лицето, което е задържано, е установено в района на гората. Излязло е от вътре, спряно е от патрула и са започнали процесуално-следствените действия спрямо него. Мога да ви кажа, че е криминално проявен, има условна присъда за притежание на наркотици.

Предстои да се изясни дали убийството е извършено с това оръжие.

Емил Александров, наблюдаващ прокурор: Предстоят още процесуално-следствени действия. Назначаване на експертизи, на аутопсия и се работи по установяване на извършителя на престъплението.

Убийството предизвика напрежение, близки и съседи на убитото момче се опитаха да се саморазправят със задържания. Жандармерията не допусна ситуацията да се изостри.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян
Ким Чен-ун покани папа Франциск в Пхенян
Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори
Франция помоли Гугъл да премахне снимките на нейни затвори