НОВИНИ

Два автобуса във Варна са със счупени стъкла след стрелба по тях

Два автобуса на градския транспорт във Варна са със счупени стъкла, след като неизвестни лица по всяка вероятност са стреляли с въздушна пушка по тях. Инцидентите са станали през почивните дни на един от най-оживените булеварди в града. Полицията разледва случаите. За щастие пострадали няма.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
12:43, 09.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Единият от шофьорите разказа, че изпълнявал курс по линия 17 към центъра на града, когато в района на Спортната зала чул силен пукот. Веднага спрял автобуса и видял, че две от стъклата са счупени. Обадил на телефон 112.

Иван Иванов - шофьор на градски автобус: Ако имаше пътници, можеше да ударят някой пътник. То ни е страх да отворим прозореца. Не дай си Боже да ни ударят по време на движение, можем да направим беля, да блъснем автобуса и пътниците да пострадат.


;

Това не е първият случай на посегателство върху автобуси на градския транспорт във Варна. През април неизвестни лица счупиха стъклата на четири от тях.

инж. Злати Златев, изп. директор на „Градски транспорт" ЕАД-Варна: Надявам се полицията да вземе сериозни мерки, защото това е много опасно. Представете си, че на седалката има дете, какво може да стане, ако го удари - каквото и да е камък или сачма.

Щетите за общинската фирма "Градски транспорт" са големи, защото всяко едно от стъклата струва около 2 хиляди лева. Ощетени са и пътниците, тъй като са повредени два от най-новите автобуси, доставени наскоро във Варна. И докато пристигнат стъклата от фирмата-производител в Полша, те ще бъдат заменени със стари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има заподозрян по случая с убийството на журналистката Виктория Маринова
Има заподозрян по случая с убийството на журналистката Виктория Маринова
Отворени врати в авиобаза Граф Игнатиево за празника на Военновъздушните сили
Отворени врати в авиобаза Граф Игнатиево за празника на Военновъздушните сили