НОВИНИ

Затварят болницата в Добрич, няма пари

Болницата в Добрич спря плановия прием на пациенти до края на месеца. Причината е, че здравното заведение е изразходило отпуснатия от здравната каса бюджет за февруари. Спешната и неотложна помощ не е преустановена.

bnt avatar logo
от Петър Петров
10:42, 25.02.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Бюджетът на болницата по договор със здравната каса е намален с около 100 000 лева, сравнен с февруари миналата година. Това е причина от здравното заведание да въведат ограничението.

Д-р Трифон Йорданов, директор на МБАЛ Добрич: Това са предимно плановите оперативни интервенции. И считам, че няма никакъв толкова остър момент, касаещ пациентите. Няма място за притеснние. Нито става въпрос за спиране на дейности и т.н. Болницата си работи.
В ортопедичното отделение оперират само спешни пациенти. Плановите операции ще изчакат до началото на март.


Д-р Митко Георгиев, началник "Отделение по отропедия": Мисля че са двама или трима пациенти, които ще се наложи да ги отложим. Слава богу не са с някакви значими заболявания, което бе се отразило неблагоприятно на заболяването им.
Иван Ковачев: От три дена съм тука в болницата. Причината, трябваше да ми бъде махнат един имплант, който преди това беше сложен за едно счупване. Имаше възможнст малко да се отложи, но явно има и други заболявания, които не търпят отлагане, така че не е желателно да бъдат спрени плановите.

От болницата са изпратили искане до Националната здравна каса, бюджета да бъде увеличен, за да не се прибягва и в следващите месеци към подобна рестриктивна мярка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученичка от Велико Търново в топ 10 на състезание на ЮНЕСКО
Ученичка от Велико Търново в топ 10 на състезание на ЮНЕСКО
​Вътрешните министри от ЕС обсъждат мигрантската криза
​Вътрешните министри от ЕС обсъждат мигрантската криза