5 дни остават до Коледа. С аромата на канела, карамфил и джинджифил и коледните сладки, които се правят във все повече семейства. В рубриката ни "Зелена Коледа" днес геологът Галина Видева ще ви разкаже как се правят вкусни коледни меденки.
Коледният дух идва с изпичането на първата доза меденки и завършва, когато сладките свършат, разказва Галина Виденова - геолог, с много специално отношение към храната. Вярва, че чрез приготвянето й, се изразява отношението към хората, за които е предназначена.
Рецептата се предавана от поколения - лесна за изпълнение и много вкусна.
Класическите меденки изискват, добро бяло брашно, малко захар, малко яйца, малко мазнина, много подправки.
Декорацията е по желание.
След изпичането идва най-забавната част - украсата. Можете да ги направите по-дребни и да ги закачите на елхата, можете да сложите една голяма в прозрачно пликче, можем да го прикачим към по голям подарък но то е по- ценно.
Нови открития в некропол край Кайро разказват за Древен Египет преди 4500 години
На 4500 метра височина: Парашутист оцеля, след като се оплете в опашката на самолета
"Летяха куршуми, нямаше къде да се скрием": Атентат в Сидни разтърси света в първия ден на Ханука (ОБЗОР)
Украйна се отказва от членство в НАТО в замяна на гаранции за сигурност от САЩ и Европа
Как „Българската Коледа“ помага на 11-годишно дете с аутизъм да напредва и да общува?