ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Зелена Коледа: Вкусни коледни меденки

Чете се за: 00:30 мин.
Още

5 дни остават до Коледа. С аромата на канела, карамфил и джинджифил и коледните сладки, които се правят във все повече семейства. В рубриката ни "Зелена Коледа" днес геологът Галина Видева ще ви разкаже как се правят вкусни коледни меденки.

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

Коледният дух идва с изпичането на първата доза меденки и завършва, когато сладките свършат, разказва Галина Виденова - геолог, с много специално отношение към храната. Вярва, че чрез приготвянето й, се изразява отношението към хората, за които е предназначена.

Рецептата се предавана от поколения - лесна за изпълнение и много вкусна.

Класическите меденки изискват, добро бяло брашно, малко захар, малко яйца, малко мазнина, много подправки.

  • 2 яйца
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 3 супени лъжици мед
  • 2 и 1/2 чаени чаши брашно и още 1/2 за разточване
  • 1/2 чаена чаша олио
  • 1 ч.л. канела
  • 1ч.л карамфил
  • 1 ч.л. настърган лимон
  • 1 ч.л. пресен или сух джинджифил
  • 1 ч.л. сода бикарбонат

Декорацията е по желание.

След изпичането идва най-забавната част - украсата. Можете да ги направите по-дребни и да ги закачите на елхата, можете да сложите една голяма в прозрачно пликче, можем да го прикачим към по голям подарък но то е по- ценно.

ТОП 24

Най-четени

Водещи новини

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?