НОВИНИ

Огромна опашка на Кулата

Опашки от тирове и камиони на Граничен пункт Кулата. Според властите причината е, че токът спрял за около два часа и така системите за регистрация на камионите били блокирани. Шофьорите обаче твърдят, че опашките са ежедневни без значение дали има ток или не.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
19:35, 19.12.2015
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Че токът на Кулата е спрял за два часа шофьорите на граничния пункт не знаеха. Те чинно чакаха реда си, свикнали на подобни опашки като превозвачи:
- Не знаем защо чакаме, не ни е познато, чакаме два часа, що е работата не знаем, колона се творува все по-голема и по-голема.

- Никой нищо не казва! Аз кораб гоня от Игуменица за Бриндизи, ако изтърва кораба и какво правиме?

Между чакащите от българска страна хора се прокрадна слуха, че забавянето е заради кантар, който гръцките власти изграждат, за да мерят колко натоварени са камионите.

- Някакъв кантар, който в ремонт бил и сега работи само един кантар и затуй.

Шофьори, минали границата пък обясниха, че кантар се прави, но от българските власти, не от гръцките.

- Никакъв кантар, нашите правят кантар. Да бе! Това което казват нашите не е истина, да бе, не е истина. Нали трябва да взимат пари отнякъде, ми така е какво? Нали трябва да си говорим истината.


;

От пресцентъра на Министерството на вътрешните работи категорично отрекоха да се изгражда кантар на Кулата. Заявиха, че единствената причина за образувалите се опашки е спряното електричество, което е наложило данните на камионите да се въвеждат ръчно, а не на компютър, което значително е забавило процедурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резолюция на СС на ООН за мирен изход в Сирия
Резолюция на СС на ООН за мирен изход в Сирия
НАПГ: Допуснати са груби грешки по случая с изоставеното бебе
НАПГ: Допуснати са груби грешки по случая с изоставеното бебе