НОВИНИ

Жельо Бойчев напуска ръководството на "БСП за България", скоро и парламента

Заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Жельо Бойчев напуска ръководството на партията, а скоро вероятно и политиката. Това потвърди самият той, както и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Засега Бойчев остава в парламента като редови депутат, остава и в Националния съвет на партията. Стана ясно, че Бойчев има намерение да се занимава с бизнес.

bnt avatar logo
от БНТ
09:52, 28.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП за България": Жельо Бойчев остава член на БСП, член на Градската организация. С желание активно да работи и да ни помага. Желае да напусне ръководството на парламентарната група, в скоро време Парламента и политиката изобщо по лични причини. Той е решил да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е изключително качествен и ценен колега. Но това е негово решение. Иска да се занимава с нещо друго, а не с политика. Така че просто ще ни липсва и съжаляваме, но остава до нас и ще ни помага с каквото може.

Жельо Бойчев - зам.-председател на ПГ " БСП за България": Няма драма нито с ръководството, нито с колегите от парламентарната група. Наистина това са лични решения, свързани с осмисляне на заниманията ми оттук нататък. Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави наистина 100% мотивирано. Затова помолих да бъда освободен като зам.-председател на парламентарната група, а след това ще видим. В момента съм член на БСП и народен представител и смятам да изпълнявам задълженията си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 10 000 деца са били убити или осакатени във въоръжени конфликти през 2017 г.
Над 10 000 деца са били убити или осакатени във въоръжени конфликти през 2017 г.
Корабът Лайфлайн акостира в Малта
Корабът "Лайфлайн" акостира в Малта