НОВИНИ

Жертви и ранени при пожар в многоетажен жилищен блок в Германия

Най-малко четирима души загинаха, а 23 бяха ранени днес при пожар в многоетажен жилищен блок в западния германски град Саарбрюкен, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, като се позоваха на властите. Един човек е скочил от покрива на горящата сграда и е със сериозни наранявания.

bnt avatar logo
от БТА
21:03, 03.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
жертви ранени пожар многоетажен жилищен блок германия

Германският вестник "Билд" съобщи, че над 100 пожарникари и 25 полицаи се опитват да спасят живеещите в блока. Пожарът най-вероятно е избухнал на първия или втория етаж в ранния следобед, след което пламъците бързо са се разпространили в цялата сграда. Полицията посочи, че причините за инцидента не са известни.
В блока живеят предимно хора, които получават социални помощи.

Също днес германската полиция започна разследване за "палеж, предизвикан от небрежност" във връзка с вчерашния пожар в многоетажна жилищна сграда в столицата Берлин, при който бяха ранени 22 души. Полицейска говорителка посочи, че пожарът може да е започнал в кухня в 10-етажната сграда в квартал Марцан, голяма част от която е била унищожена от огъня.

Трима от ранените са в тежко състояние. Гасенето на пожара е продължило до късно снощи, като в операцията са участвали 200 човека, подпомогнати от хеликоптер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой жени служат в бойните части на израелската армия
Рекорден брой жени служат в бойните части на израелската армия
След обилните валежи: Течове в общинската болница на Козлодуй
След обилните валежи: Течове в общинската болница на Козлодуй