Жители на Бобов дол недоволстват от преминаването на камиони през града

Жители на община Бобов дол недоволстват от преминаването на тежкотоварни автомобили през града и околните села. От камионите, които пътуват към ТЕЦ-Бобов дол, се руши пътната настилка и се напукват къщите на хората, въпреки че има забрана за преминаването им.

от Миглена Медарова
08:46, 04.08.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Напукани мазилки, огромни дупки в асфалта и непрекъснати вибрации в домовете - така живеят хората от Бобов дол и селата Мламолово, Мало и Големо село заради потока от камиони, които пренасят въглища от мината.

Снежана Андонова: Сутрин почват камионите от шест часа, още сме в леглата. Вечер сигурно до 7-8 часа.
Радина Стоева: Значи, ако застанете тук за 15 минути поне 10 камиона ще минат. Ако не знаят, че сте тук и не ги спрат.
Елза Величкова, кмет на община Бобов дол: Всекидневно при мене идват хора, които се оплакват, че къщите им се рушат. Асфалт, водопроводна мрежа, канализация, всичко се руши тъй като камионите са много товарни. Това са гондоли от 50-60-70 тона.

Преди повече от година, кметът на Бобов дол е издал заповед за забрана за движение на камионите. След като областният управител я отменил, от общината обжалват решението.

До окончателното решение на съда забраната за движение на тежкотоварни автомобили остава в сила. Въпреки това, камионите продължават да преминават по трасето.

Радина Стоева: Когато минават тежкотоварните камиони вътре се тресе.... Тя наистина къщата е гредоред, но това е страшно много. Не е приятно. Терасата цялата е в прах.
Снежана Андонова: Един път правихме тука замаски леки, мозайката се откърти. Подпорната стена отдолу пада. Плочките са се вдигнали отдолу.

Обходен маршрут за тежкотоварните камион, превозващи въглища към ТЕЦ-Бобов дол, няма.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В разгара на летния сезон: Какви правила да спазваме при пътуване в чужбина?
В разгара на летния сезон: Какви правила да спазваме при пътуване в чужбина?
Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава
Блокадата на пътя Сливен - Ямбол остава