НОВИНИ

Журналистите от БНТ 2 отпразнуваха шестата годишнина на регионалния канал

Днес колегите ни от БНТ 2 имат специален празник - станаха на 6 години. Ние от „По света и у нас“ цял ден се опитваме да се присъединим към техния нюзрум, където има торта и парти. В празничната атмосфера ни въвежда Паулина Найденова, а за успехите на регионалния канал на БНТ разказва Карина Караньотова.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова Паулина Найденова
20:40, 16.10.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

С концерт на „Биг Бенд - Русе“ дунавският град отбелязва шестия рожден ден на БНТ 2.

За рождения ден - журналисти от регионалния център във Варна, млади ветроходци и организаторите на регата „Плавай с нас“, брандираха лодките с логото на БНТ 2.

А в Благоевград - женският футболен отбор „Спортика“ и юношите на Пирин организираха специално шоу за зрителите.

В Пловдив Кукленият и Драматичният театър, както и Операта, посвещават премиери и някои от най-награждаваните си спектакли на програмата, която отразява живота на хората от града и региона.

;

Пожелания след пожелания за празника пристигаха в редакцията в София, откъдето се излъчват новините.

Тереза Ставрева, репортер в новините на БНТ 2: Когато дойдох тук, бях на 19. Дойдох на стаж и всичко, което научих за професията, го знам именно от хората, които работят тук.
Мариета Фидосиева, продуцент на новините на БНТ 2: Това, което им пожелавам, е да продължават да имат куража да бъдат журналисти.
;
Екатерина Генова, директор на дирекция „БНТ Свят и региони“: За тези шест години ние осъществихме мотото на нашия канал „Виж България по БНТ 2“. Можем само да надграждаме това, което вече сме направили, да вървим повече към зрителите, да бъдем по-информационни, да показваме всичко, което се случва в България.
Мариета Фидосиева, продуцент на новините на БНТ 2: Другата голяма гордост, според мен е, че успяхме да вдъхнем на кметовете самочувствието, че от тях зависят много неща, че те могат да решат много проблеми. И вече сме партньори.
Филипа Иванова, продуцент и водещ на новините на БНТ 2: Репортерите ни ежедневно снимат видеа с телефоните си, които стриймват на живо във фейсбук и се опитваме да потвърдим присъствието си в сайта на БНТ.
Румен Йовчев, водещ на новините на БНТ 2: Мисля, че БНТ 2 трябва да продължи да показва добрите новини, да продължим да отразяваме събитията по региони, защото това е нашата сила и ще се радвам, ако имам една хубава екранна партньорка.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия след изборите
Австрия след изборите
Сигналът за бомба в Министерството на отбраната се оказа фалшив
Сигналът за бомба в Министерството на отбраната се оказа фалшив