НОВИНИ

Русе и Варна отбелязаха шестия рожден ден на БНТ 2

По повод шестия ни рожден ден в Русе в момента звучи концертът на Биг бенда в града.

bnt avatar logo
от Ива Колева
20:55, 16.10.2017
Чете се за: 01:36 мин.
У нас

В концерта по повод рождения ден на регионалния канал на БНТ взеха участие Михаил Йосифов – тромпет и Велислав Стоянов – тромбон.

Един рожден ден, разбира се, не може без подаръци – но вместо да получи, БНТ 2 щедро ще подари шест специални подаръка на гостите на концерта – тези от тях, които открият на своето място в залата логото ни, ще получат покани за двама за театрални и оперни спектакли в Русе до края на годината. Колегите ни в Пловдив, Варна, София и Благоевград също подготвиха специални изненади за зрителите ни.

За шестия рожден на БНТ 2 Кукленият и Драматичният театър в Пловдив, както и операта, посвещават премиери и някои от най-награждаваните си спектакли на програмата, която отразява живота на хората от града и региона. Те подаряват на част от зрителите си абонаментни карти за театралните постановки, както и безплатни пропуски.

Във Варна пък организаторите на регата „Плавай с нас“ и младите ветроходци от Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев“ брандираха лодките си с логото на БНТ 2. Проектът „Плавай с нас“ е за ученици и студенти, които са запалени по морските спортове и искат да научат повече за ветроходството.

Гергана Георгиева – председател на УС на Яхт клуб „Кап. Георги Георгиев Порт Варна“: Ние се радваме, че БНТ винаги се отзовава на нашите покани, прави репортажи за ветроходния спорт. Радваме се, че вие сте единствената телевизия, която е насочена към морето.
Калина Стоева, състезател: Аз ви пожелавам още такива интересни репортажи и повече добри новини!
;

Истински спектакъл сътвориха футболните отбори на женския Спортика и юношите на Пирин Благоевград, в мач по повод рождения ден на БНТ 2. Орлетата спечелиха драматична победа с 2:1. Изпълнения на дузпи, игри на „21“ и гол от ъглов удар украсиха футболното шоу за празника на БНТ.

Екатерина Генова, директор на дирекция „БНТ Свят и региони“: За тези шест години ние осъществихме мотото на нашия канал „Виж България по БНТ 2“. Мисля, че все повече и повече зрители виждат България, нейните проблеми, нейните радости, събитията на България. През екрана на БНТ 2, със съдействието на репортерите и журналистите на БНТ 2 от София, Пловдив, Варна, Русе и Благоевград. И мисля, че имаме повод за професионално удовлетворение за шестия си рожден ден.
Румен Йовчев, водещ на новините на БНТ2: Мисля, че БНТ 2 трябва да продължи да показва добрите новини, да продължим да отразяваме събитията по региони, защото това е нашата сила и ще се радвам ако имам една хубава екранна партньорка.
Мариета Фидосиева, продуцент на новините на БНТ 2: Това, което им пожелавам е да продължават да бъдат журналисти.

За шестия рожден ден екипът на БНТ 2 в Русе получи нова подвижна телевизионна станция. С нея ще може да се правят преки включвания с повече от една камера, както и от по-отдалечени места. И за финал, тъй като ставаме точно на 6, нека да кажем, че целта ни е винаги да сме отличници за нашите зрители и ще продължим да се стремим към това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна дългоочакваният ремонт на Зимния дворец на спорта в София
Започна дългоочакваният ремонт на Зимния дворец на спорта в София
Австрия след изборите
Австрия след изборите