НОВИНИ

Златен щъркел посреща новородените във Варна

Златен щъркел посреща новородените бебета в залата за изписване на варненската АГ болница. Скулптурата е дарение от Росен Марков с пожелание да се раждат повече деца. От началото на годината в болницата са се родили над 800 бебета. Според данните за тази година област Варна е на трето място по брой новородени след София и Пловдив.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
20:10, 13.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Росен Марков подари щъркела на варненската АГ болница заедно с двамата си сина – Росен и Николай, които също са родени в болницата.

Росен Марков, дарител: "Идеята е тука да се снимат тук, до нещо уникално, това го няма никъде в България, и мечта за повече бебета."
Доц. д-р Емил Ковачев, управител на АГ Болница – Варна: "Ще има изключителни радости на младите майки с изписаните техни живи и здрави дечица."

АГ болницата във Варна е най-голямата у нас след софийския „Майчин дом“, тук работят и тримата национални АГ консултанти за Североизточна България. В понеделник в болницата ще се роди 14-а двойка близнаци за тази година, както и три тройки бебета. Освен повече деца, лекарите тук искат и по-добри условия за тях.

Доц. д-р Емил Ковачев, управител на АГ Болница – Варна: "Проблемите от битов характер са много, сградният фонд е остарял изключително много, надявам се на колаборация с Община Варна за необходимите средства."

Освен планове за ремонт в АГ болницата работят и върху проект за параклис в двора на болничното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тереза Мей официално е новият премиер на Великобритания
Тереза Мей официално е новият премиер на Великобритания
Жители на Драгалевци искат канализация
Жители на Драгалевци искат канализация