НОВИНИ

Падинкова: "Ало измамниците" от Левски са част от доста по-мащабен бизнес

6-ма души от групата "ало измамници" от град Левски остават в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Само за две седмици разследващите са успели в реално време да документират цели три телефонни измами на групата. Как полицията стигна до групата в Левски - вижте в разговора в студиото на Сутрешния блок на БНТ със Златка Падинкова, началник сектор "Измами" в ГДНП.

bnt avatar logo
от БНТ
09:21, 02.09.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В началото на годината е била получена оперативна информация от областната дирекция на МВР - Плевен. Информацията е разработена, разширена и на база на нея в началото на май е образувано досъдебно производство в специализираната прокуратура, разясни Падинкова.

Златка Падинкова, началник сектор "Измами" в ГДНП: Не само три документирани, но няколко предотвратени измами в рамките на тези две седмици. Групата е действала по така популярната схема "Съдействие на полицията при провеждане на полицейска операция Задържане на телефонни измамници".
В последните няколко години се наблюдава една и съща схема, но хората продължават да стават жертва на това престъпление.

Измамите са регистрирани основно на територията на столицата, а на един от адресите е намерен телефонен указател на София. Няма ясни данни за стойността на спечелените суми от измамите, но от последните няколко измами е няколко десетки хиляди лева.

Златка Падинкова, началник сектор "Измами" в ГДНП: Измамниците са само част от един доста по-мащабен бизнес. Това е една от групите, които действат от територията на Румъния.

Задържаните могат да получат присъда от 2 до 10 години затвор.

Вижте целия разговор със Златка Падинкова във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди първия звънец: Местят русенска гимназия заради ремонти
Преди първия звънец: Местят русенска гимназия заради ремонти
Спекакълът Чехов х 3 гостува на Аполония
Спекакълът "Чехов х 3" гостува на "Аполония"