НОВИНИ

Змии плъзнаха в Благоевград

Всеки ден граждани сигнализират за нашествие на влечугите. Докато през изминалите години, най-много змии можеха да се видят най-често на градския стадион и в парка Бачиново, сега змии се разхождат спокойно по централни улици в областния град.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Миглена Медарова
11:05, 14.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Д-р Владимир Пандев секачва в таксиметров автомобил от ул. Васил Левски в центъра на града. Минути по-късно попада в абсурдна ситуация. Потегля с такси към дома си, когато шофьорът на автомобила забелязва, че от предното табло се подава малка змия.

д-р Владимир Пандев
"Повдигна лекичко капака на таблото и аз успях да видя, че наистина вътре има змийче. Тактиката ни беше да го защипем с таблото, да го неутрализираме по някакъв начин. Но в тия опити то взе че му падна в краката, след което човека изхвърча навънка."

Докторът запазил самообладание и дори прибрал в бутилка от минерална вода малкото влечуго. Ако попаднем в подобна ситуация и ни ухапе змия не бива да прибягваме до самолечение, а да потърсим бързо медицинска помощ, съветва лекарят.

д-р Владимир Пандев
"Всяко едно притеснение покачва адреналина, от там пулса се увеличава и циркулацията на кръв води до по-бързо разпространение на отровата в тялото, води до на нанасяне на по-големи щети отколкото отровата."
От Регионалната инспекция по околна среда и водите в Благоевград казаха, че е нормално в този период от годината влечугите да се срещат дори и в градска среда и успокоиха ,че не са опасни за хората. От Община Благоевград заявиха ,че вече са извършили пръскане на тревните площи срещу кърлежи и влечуги. Ако се наложи, имат готовност отново да третират с препарати не само парковете и градинките, но и улиците.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас
Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас
След атаката в Париж: Задържаха в Страсбург близък на нападателя Хамзат Азимов
След атаката в Париж: Задържаха в Страсбург близък на нападателя Хамзат Азимов