НОВИНИ

„Българската Коледа" подари рехабилитация на момиченце с церебрална парализа

bnt avatar logo
от БНТ
20:31, 23.12.2020
Чете се за: 01:57 мин.
Българската Коледа
Слушай новината

Благодарение на кампанията „Българската Коледа" 8-годишно момиченце от Габрово получи безплатна рехабилитация, която е изключително важна за подобряването на състоянието му.

Само за няколко месеца резултатите от процедурите дават резултат и най-вече надежда на семейството, че малката Полина има шанс за по-добър живот.

Още с първата си глътка въздух на този свят Полина Димова се превръща в герой. Успява да се пребори за живота си, но лекарите ѝ поставят тежката диагноза детска церебрална парализа. Оттогава момиченцето има нужда от непрекъснати грижи и процедури, които да подобряват развитието ѝ.

"Всеки ден се сблъсквам, както се казва съм по 24 часа в седмицата с едно такова дете и се радвам, че има добри хора, благодетели, добри сърца и отделят от хляба си и отварят сърцата си за такива деца, не само като Поли, защото те са много", казва майката на Полина Николета Димова.

Поли се нуждае от ежедневно раздвижване, но има право само на 12 процедури месечно. През тази година, Коледното чудо влиза в семейството ѝ и тя получава безплатна рехабилитация, благодарение на хората, които са дарили левче, за да подкрепят децата като нея.

„С минимални усилия, ние успяваме да подпомогнем допълнително едни раздвижвания, едни процедури, които подобряват нейното състояние", уточнява Димова.

Семейството казва, че всяка година подкрепя „Българска Коледа", защото вярват, че помощта и подарената надежда могат да променят живота на някой друг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Истинската история на Дядо Коледа
Истинската история на Дядо Коледа
Ще има ли избори на 28 март?
Ще има ли избори на 28 март?