НОВИНИ

„Делфините“ от Варна събраха близо 17 000 лв. в помощ за деца с аутизъм

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 29.12.2020
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Младежката доброволческа организация „Делфините“ организира коледна кампания в помощ на нуждаещи се деца. Варненските ученици събраха близо 17 000 лв. Парите са от благотворителната продажба на ръчно изработени от самите тях коледни картички. Средствата ще бъдат дарени на центъра за деца с аутизъм „Живот под дъгата“.

За да могат децата с аутизъм да развиват своите творчески умения и да се забавляват, е необходимо обзавеждане на нови кабинети по кинезитерапия, музикотерапия и стая за психомоторика.

"Основно сме се насочили към музикалната им стая на изкуствата, тъй като голяма част от децата там са таланти, но също така искаме да покрием и други нужди на центъра, като мека мебел и различни дидактически пособия", казва Анестина Левенова, президент на младежката организация „Делфините“.

Дни наред, на смени в студеното време навън, младежите продаваха коледни картички на базара на Морска гара и пред търговски обекти, за да съберат средства за децата с аутизъм.

"Тази година с майка ми сме направили над 260 картички, особено покрай тази карантина и цялото творчество ни помогна да излезем от този стрес и да помогнем много на тази кампания", споделя Радостина Анастасова, вицепрезидент на „Делфините“.

Помощ в изработването на картичките оказват и дарители от други градове в България и света.

"Със сигурност покрай празниците сърцата на хората се отварят много повече, отколкото през другото време от годината. Някои хора наистина даряват много и това само може да ни радва", казва Стела Златкова, координатор на „Делфините“.

За 14-а година младежите от доброволческата организация организират благотворителни кампании и помагат на възрастни и деца, които се нуждаят от подкрепа.

Автор: Петър Дойкински

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЗП: При забавяне на онлайн поръчки, отговорността е на куриера
КЗП: При забавяне на онлайн поръчки, отговорността е на куриера
След репортаж на БНТ: Коледно чудо за жена с увреждания от Русе
След репортаж на БНТ: Коледно чудо за жена с увреждания от Русе