НОВИНИ

Много ветровито и още по-топло днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 29.12.2020
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 13° и 18°, в София - около 15°, а на местата с трайни мъгли ще останат близки до сутрешните.

Ще преобладава слънчево време с по-значителна облачност в северозападните и планинските райони, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В западните части на Дунавската равнина ще бъде и мъгливо и температурите там ще останат съществено по-ниски.

Ще духа слаб до умерен, временно силен южен вятър. Предупреждение от първа степен - код жълто за пориви със скорост до около 80 км/ч остава в сила до края на деня в Източна България и по северните склонове на планините.

В планините също ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна, а по високите части ще е мъгливо със слаб снеговалеж. След обяд на много места облачността ще се разкъса и намалее. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

Със значително по-високи от обичайните температури ще изпратим 2020-а година. В Източна България и на север от планините ще продължи да духа временно силен южен вятър.

В дните до Нова Година валежи от дъжд ще има само на отделни места, главно в югозападната половина от страната, а сняг ще вали в планините над 1200 метра надморска височина.

В началото на Новата година температурите временно ще се понижат, но ще останат малко по-високи от обичайните. Облачността ще се разкъса и на 1 януари ще бъде предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден на ваксинация за медиците на първа линия
Трети ден на ваксинация за медиците на първа линия
337 нови случаи на коронавирус за денонощието
337 нови случаи на коронавирус за денонощието