НОВИНИ

Ветровете днес бяха със скорост над 80 км/ч

bnt avatar logo
от БНТ
20:53, 28.12.2020
Чете се за: 03:00 мин.
Времето
Слушай новината

Ветровито беше днес. Най-силни са поривите до момента в Кърджали - над 50 км/ч, в планините - над 100 км/ч. Силен южен вятър ще продължи да духа и през нощта, както и утре, а в Източна България и по северните склонове на планините остава в предупреждението за пориви със скорост до около 80 км/ч.

През нощта в западните части на Дунавската равнина ще бъде облачно и мъгливо и така ще остане през целия ден. Минималните температури в повечето райони ще са между 3° и 8°, в София - около 5°.

Утре ще бъде слънчево, с по-значителна облачност в северозападните и планинските райони, където на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 13° и 18°, в София - около 15°, а на местата с трайни мъгли ще останат близки до сутрешните.

В планините също ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около минус 4°.

В курортите от минус 1° на Алеко, 5-6° в Боровец и Пампорово до 13° в Банско. Облачността ще е значителна, но след обяд ще намалява. По високите части ще е мъгливо и със слаби валежи от сняг.

Валежи ще има на много места на континента. Сняг ще вали на Скандинавския полуостров, във Финландия и в западните райони на Европейска Русия, където ще бъде и много ветровито. Значителни валежи от дъжд се очакват на много места в Италия, Дания, и южните райони на Норвегия и Швеция.

Облачно и с валежи от дъжд, в планините от сняг, ще бъде в западните части на Балканския полуостров, където са възможни значителни количества. В останалата част на полуострова ще преобладава слънчево време, в равнините и низините ще се образува мъгли или ниска облачност, които ще се задържат почти през целия ден.

Със значително по-високи от обичайните температури ще изпратим 2020-а година. В Източна България и на места на север от планините ще продължи да духа временно силен южен вятър. В дните до Нова Година слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места, главно в югозападната половина от страната, а на надморска височина над 1200 метра ще превалява слаб сняг. В началото на Новата година температурите временно ще се понижат, но ще останат малко по-високи от обичайните. Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси и Астън Вила прибавиха по една точка след 1:1
Челси и Астън Вила прибавиха по една точка след 1:1
В Международния ден на киното: Наградите за българските филми не спират
В Международния ден на киното: Наградите за българските филми не спират