НОВИНИ

„Проклиник Истанбул“ спечели Купа „София“ по баскетбол с колички

Българският „София-Балкан“ с бронз от надпреварата в зала „Триадица“

Проклиник Истанбул баскетбол на колички
Снимка: Пресслужба
bnt avatar logo
от БНТ
17:45, 22.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на „Проклиник“ от Истанбул спечели Купата на завършилия днес в зала „Триадица“ международен турнир по баскетбол на колички за хора със специфични потребности. Четвъртото издание на надпреварата бе организирано от БКХИК „София-Балкан“ с финансовата подкрепа на Фондация „София – световна столица на спорта 2024“ и в партньорство с Българската федерация по баскетбол.

Тази година, освен домакините от "София-Балкан", участваха още отборите на „Проклиник Истанбул“ (Турция), „Реджо Калабрия“ (Италия), „Хампшир Хариърс“ (Англия), „Иродикос“ (Гърция) и „Бийелина“ (Босна и Херцеговина). Тимовете бяха разделени в две групи, като в група А бяха англичани, турци и българи, а в група италианци, гърци и босненци.

В събота протече груповата фаза на турнира, а в неделя се състояха двубоите за призовите места. След 9 изиграни мача титлата завоюва отборът на „Проклиник Истанбул“, победил във финала италианския „Реджо Калабрия“ с 83:64 т. На трето място остана тимът на домакините „София-Балкан“, надделял в спора за брозна срещу босненския „Бийелина“.

Призьорите бяха поздравени и наградени от Яна Генова - зам.-кмет на Столична община, Димитър Шалъфов - председател на Фондация "София - европейска столица на спорта" и председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, Илия Лалов – председател на Националната паралимпийска асоциация и др.

Крайно класиране: „Проклиник Истанбул“, „Реджо Калабрия“, „София Балкан“, „Бийелина“ (Босна и Херцеговина), „Иродикос“ (Гърция), „Хампшир Хариърс“ (Англия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монтана 2003 сбърка и в последната си контрола
Монтана 2003 сбърка и в последната си контрола
Десислава Каркадакова със сребро на турнир по бадминтон в Загреб
Десислава Каркадакова със сребро на турнир по бадминтон в Загреб