НОВИНИ

„Възраждане“: Трябва да има нови избори, които да са референдум за бъдещето на България

bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 15.07.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Трябва да има нови избори, които да представляват своеобразен референдум за бъдещето на България. Това е позицията на партия "Възраждане" след консултациите при президента.

"Референдумът е дали България да е свободна държава или американска колония. Целта на сегашните управляващи е да ни въвлекат в украинския сценарий. Чака ни тежка зима, която може да бъде преодоляна чрез нормализация на отношенията с Русия. Трябва да избираме между две простички алтернативи наесен - война или мир. Няма право никой чужд посланик да се меси във вътрешните ни работи", заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Според него има смисъл от предсрочни избори.

"Изборите винаги променят ситуацията и ако приемем, че в българския парламент има партии, които са загубили легитимността си в обществото, а други са я увеличили и с оглед на сложността на времето, в което живеем, изборите ще дадат възможност на българските граждани ясно да се определят", изтъкна той.

Президентът Румен Радев провежда днес консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

В последните дни всяка от парламентарните групи ясно изрази отношението си към политическата ситуация. БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ" са готови да преговарят за съставяне на правителство. И трите партии заявиха, че не биха включили в разговорите ГЕРБ и ДПС.

От "Продължаваме промяната" обявиха, че освен с опозиционните не биха разговаряли и с "Има такъв народ", ако мандатът отиде при тях. За опозицията в лицето на ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане" най-вярната алтернатива на политическата криза са предсрочни избори.

ВСИЧКО ЗА КОНСУЛТАЦИИТЕ ПРИ ПРЕЗИДЕНТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната в Украйна: Ракетен обстрел срещу два университета в Николаев
Войната в Украйна: Ракетен обстрел срещу два университета в Николаев
Халф на Ботев Пловдив с повиквателна за младежкия национален отбор на Палестина
Халф на Ботев Пловдив с повиквателна за младежкия национален отбор на Палестина