НОВИНИ

10 гръцки граждани са пострадали при катастрофата Русе-Бяла

bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 02.01.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Десет гръцки туристи пострадаха при тежка катастрофа между автобус и тежкотоварен камион на пътя Русе-Бяла днес. Пътниците са разбили прозорците на автобуса, за да излязат. Откарани са с три линейки до болницата в Русе. Няма тежко ранени.

В автобуса са пътували 50 туристи от Гърция, празнували Нова година в Букурещ. На завой между Волово и Борово 36-годишният румънски шофьор се е ударил странично в движещия се в обратна посока камион с турска регистрация. Загубил управление и автобусът се наклонил в страни, извън пътя. Водачът също е сред пострадалите. Всичко се случва за секунди, първата реакция на пътниците е да разбият стъклата, за да се измъкнат от автобуса.

"Имаше леко ранени. Ние сме истински късметлии, че сме живи. Сега чакаме да разберем какво ще стане с нас. Наистина не знаем каква е причината и кой е виновен за инцидента. Не искаме да спекулираме", разказва Панас Панайотис.

На терен пристигат три медицински екипа. Повечето пътници са прегледани на място. С порезни рани в университетската болница са транспортирани 10 души. Една от пострадалите жени е настанена в Неврохирургия с черепно – мозъчна травма. Няма опасност за живота й. При удара на платното са се разпилели матраци, превозвани от турския тир. Той се е движел в група с други камиони.

"Беше хлъзгаво и мокро, иначе колегата караше с обичайното си темпо и е спазвал ограничението за скорост. Автобусът се движеше насреща ни с висока скорост. Пред мен имаше 2-3 тира, автобусът щеше да ме повлече и мен", каза очевидец.

Пробите за алкохол и на двамата шофьори са отрицателни. Туристите изчакаха в близката бензиностанция друг автобус от София, за да продължат пътя си до Гърция. Мястото на инцидента беше разчистено за три часа и движението беше възстановено.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Закъсняваме ли с плана за еврото? БНБ няма да печата евробанкноти тази година
Закъсняваме ли с плана за еврото? БНБ няма да печата евробанкноти тази година
Първото бебе за 2024 е било дълго очаквано от родителите му
Първото бебе за 2024 е било дълго очаквано от родителите му