НОВИНИ

Първото бебе за 2024 е било дълго очаквано от родителите му

bnt avatar logo
от БНТ
18:30, 02.01.2024
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Малкият и красив Минчо е първото родено бебе за новата 2024 г. Той се роди в Пловдив в първата минута след полунощ докато навън имаше новогодишна заря.

Първото бебе за новата 2024- та година е родено в Пловдив. Казва се Минчо и е проплакало минута след полунощ в университетската болница "Свети Георги" в града под тепетата.

Минчо е дългоочаквано дете.Ражда се под съпровода на новогодишната заря. Избързал да се появи на бял свят-разказва 36-годишната майка.

"36- та гестационна седмица се роди точно в началото на деветия месец. Просто избърза. Приемам го като знак на съдбата, че може би така е трябвало да стане", разказа майката на Минчо Лиляна Сиврийска.

Майката била приета в акушеро-гинекологичното отделение по спешност. Наложило се да роди с цезарово сечение.

"Беше началото на 10- ти лунарен месец, искахме да спечелим малко повече време, но така или иначе бебенцето беше нетърпеливо и в хода на раждането се появиха медицински причини, заради които трябваше да завършим раждането чрез цезарово сечение. По време на секциото, когато чухме зарята разбрахме, че е настъпила новата година", каза началникът "Патологична бременност" към АГ-клиника на УМБАЛ "Св. Георги"- Пловдив д-р Мария Василева.

Новогодишното дежурство било първо в практиката на двама специализанти.

"Чувството е неописуемо, да поемеш в ръцете си новия живот. Особено под егидата на всички тези фойерверки, които се чуваха навън", сподели д-р Рафет Хафузов.

След Минчо в първия ден на годината в отделението се родили още едно момченце и две момиченца.

"Едно хубаво дежурство, което предвещава една благословена година с берекет", обясни д-р Мария Василева.

Първото бебе на 2023- та година отново се роди в университетската болница в Пловдив, но тогава то делеше челното място с друго новородено от София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 гръцки граждани са пострадали при катастрофата Русе-Бяла
10 гръцки граждани са пострадали при катастрофата Русе-Бяла
Над 70 ракети са изстреляни при поредната руска атака срещу Украйна
Над 70 ракети са изстреляни при поредната руска атака срещу Украйна