НОВИНИ

11 задържани при спецакция срещу битовата престъпност в Пещера

задържани спецакция битовата престъпност пещера
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 16.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спокойствие на гражданите се проведена вчера на територията на Пещера.

Тя е стартирала рано сутринта и нейният обхват бе насочен в района на пещерския квартал "Луковица“ и периметъра около него. В по-късен етап в проверките се включиха и представители на Дирекция "Безопасност на храните“, Дирекция "Инспекция по труда“, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

По време на полицейските действия за извършени проверки на 914 лица и 655 моторни превозни средства. Засечени са четирима водачи управляващи автомобилите си след употреба на алкохол в границите между 1.26 и 3.05 промила. Установен е случай на използване на неистинско свидетелство за управление на МПС, два на нерегламентирано присъединяване към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж притежаващ метамфетамин, както и друг съхраняващ алкохол без бандерол.

По случаите са образувани 10 досъдебни производства. Униформените са съставили общо 52 акта и 34 фиша за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските лични документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи извършили нарушения. Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи за срок до 24 часа са задържани 11 лица.

Съвместно с инспектори от ОБДХ, НАП, ДИТ, РЗИ са проверени 14 търговски обекта, при които са установени нарушения и компетентните институции за взели отношение. Комплексните действия на полицейските органи ще продължат на територията и на други населени места в областта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акрапович за продажбата на Тиаго: Това е тежка загуба за ЦСКА
Акрапович за продажбата на Тиаго: Това е тежка загуба за ЦСКА
Джейк Пол се закани, че ще победи Канело Алварес и ще стане световен шампион по бокс
Джейк Пол се закани, че ще победи Канело Алварес и ще стане световен шампион по бокс