НОВИНИ

150 състезатели на "Пампорово Байк Фест", въпреки пандемията

150 състезатели пампорово байк фест въпреки пандемията
bnt avatar logo
от БНТ
06:48, 20.07.2020
Чете се за: 00:56 мин.
Спорт

Повече от 150 състезатели от страната и чужбина се събраха в Пампорово за "Пампорово Байк Фест". Престижното състезание с международно участие се проведе въпреки епидемията от COVID-19 и даде рестарт на сезона в планинското колоездене.

Надпреварите по трасетата за планинско колоездене бяха с международно участие. Финалът на спускането с клас А, беше единственото състезание, включено в календара на Международния колоездачен съюз в световен мащаб, заради пандемията от COVID-19.

Затова и организаторите бяха предвидили всички противоепидемични мерки.

Ема Паунова - организатор: Различното е, че сме в една ситуация, която за първи път се случва, много се стараем, въпреки всичко да спазваме мерки и да проведем събитието. Интересното тази година е че Пампорово е единственото състезание в международния календар включено в календара на WCA, освен националните шампионати.

Трасето за спускане беше истинско предизвикателство за участниците.

Ема Паунова - организатор: Трасето е дълго малко под 2 км и включва множество трудни, тежки участъци, корени, камъни, стръмни места и наистина е една от най-предизвикателните в България.

Иван Коцев - състезател: Трасето е трудно и дори е едно от най-сложните от които съм бил дори в Европа и мисля, че това трасе е клас световна купа.

Със състезанието в Пампорово се дава рестарт на сезона в планинското колоездене. На "Пампорово Байк фест" се проведоха дори детски серии от спускането.

Кулминацията беше на финала, където българинът Стивиан Гатев се нареди в челната тройка на елита при мъжете. Победител е французинът Томас Гуибъл, втори е Александър Топкароглу от Гърция. Стивиан Гатев постигна трето време по трасето на колоездачното спускане. При жените най-бързо се спусна Изабела Янкова.

Автор: Величка Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилено полицейско присъствие пред парламента заради протеста
Засилено полицейско присъствие пред парламента заради протеста
ОАЕ с първа космическа мисия до Марс
ОАЕ с първа космическа мисия до Марс