НОВИНИ

Парламентът заседава извънредно заради вота на недоверие

Милена Кирова
от Милена Кирова
06:10, 20.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева

Извънредно заседание на парламента днес. Депутатите трябва да обсъдят вота на недоверие, който БСП внесе миналата сряда. Левицата внесе вота с мотиви "Корупция".

Това е пети вот на недоверие за кабинета "Борисов 3" и втори от началото на тази година. През януари опозицията внесе вот на недоверие с тема "Околна среда и води". Тогава правителството оцеля.

Пред БНТ депутатът от левицата Крум Зарков заяви, че от парламентарната група ще търсят подкрепа от всички останали партии за вота на недоверие срещу правителството.

От ГЕРБ са категорични, че този вот няма да мине.

Според изчисленията, необходимите 121 гласа няма да бъдат събрани. ДПС застават зад опозицията и ще гласуват "За". Веселин Марешки направи заявка, че на гласовете на "Воля" опозицията не може да разчита. Така, само със 103-мата депутати на ДПС и БСП - вотът няма да мине.

От своя страна, след Коалиционния съвет управляващите заявиха, че ще се мобилизират и са взели решение да останат на власт. Гласуването ще бъде в сряда.

Около сградата на парламента има засилено полицейско присъствие заради паралелния с дебатите по вота протест на граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се протест пред сградата на Народното събрание
Очаква се протест пред сградата на Народното събрание
Все още без компромис на срещата на върха в Брюксел
Все още без компромис на срещата на върха в Брюксел