НОВИНИ

18-годишен наруши карантината и причини смъртта на брат си в тежко ПТП

годишен наруши карантината причини смъртта брат тежко птп
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 29.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

18-годишен младеж ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления.

Той ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Тежкият пътен инцидент станал днес около 2,10 ч. на пътя София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал личния си автомобил. На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат. Така причинил смъртта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.

18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел незначително количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна.

Започналото разследване по случая установило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му задължителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолация до 5 май, той се отклонил. Това деяние ще му донесе и второто обвинение – по член 355, ал. 2 от НК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
MС одобри 21 национални програми за развитието на образованието за 2020 година
MС одобри 21 национални програми за развитието на образованието за 2020 година
125 000 картички за рожден ден
125 000 картички за рожден ден