НОВИНИ

2021 година през обектива на Десислава Кулелиева

2021 обектива десислава кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 27.12.2021
5502
Чете се за: 04:45 мин.
Политика
Слушай новината

2021 година беше пълна с прецеденти и обрати, възходи и падения.

Фоторепортерът на БНТ Десислава Кулелиева видя с обектива си едни от най-интересните и важни събития на годината. Тя събра своите най-популярни и интересни снимки.

Ето и разказа на Деси за 2021 г. в 16 кадъра.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се прояви като истински джентълмен. Той подаде ръка на вицепрезидента Илияна Йотова по време на честванията за 143-годишнината от Освобождението на България.

За първи път гласувахме три пъти за парламент в рамките на една календарна година. Първият за годината 45-и парламент бе най-кратко просъществувалият в българската история. 45-ото Народно събрание заседава само 9 пъти. Както то, така и 46-ото бяха белязани от много бурни емоции, остри изказвания и скандали.

Като най-възрастен депутат Мика Зайкова откри 45-ото и 46-ото Народно събрание със запомнящи се слова.

Един от най-популярните новоизгряващи политици тази година беше финансовият министър Асен Василев. Някои от порядките в парламента го впечатлиха. По време на заседание на 46-ото Народно събрание той излиза от парламентарната зала възмутен.

Един от политическите феномени на годината е формацията на Кирил Петков и Асен Василев. "Продължаваме промяната" беше създадена след втория провален парламент и успя да спечели третите парламентарни избори. На площад "Александър Невски" радостта от победата беше голяма.

Партиите на протеста не спряха да искат оставката на главния прокурор Иван Гешев. Той подари букет на новия министър на правосъдието Надежда Йорданова при първото ѝ участие на заседание на Висшия съдебен съвет. Тя остана непреклонна в искането на оставката му.

След 12 години управление и след третите парламентарни избори за 2021 година ГЕРБ минаха в опозиция.

34-годишният Никола Минчев от "Продължаваме промяната" стана председател на 47-ото Народно събрание и с вдигнат пръст даде да се разбере, че с управлението вече шега не бива.

Година на обрати и за Татяна Дончева. Тя се върна на парламентарната скамейка при два поредни избора. Но вотът през ноември отново я лиши от парламентарната трибуна.

В надпреварата за "Дондуков" 2 се яви поп-фолк певицата Луна Йорданова, която спечели близо 20 000 гласа, оставяйки след себе си някои кандидати, които в началото на годината бяха участници във властта.

Президентът Румен Радев победи проф. Анастас Герджиков на балотаж. Народът направи своя избор след единствения пряк диспут между двамата, излъчен по Българската национална телевизия.

Победата на Румен Радев и Илияна Йотова беше отпразнувана в щаба им с Берковската духова музика. Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева също се хвана на хорото. Това беше една от редките ѝ публични изяви по време на кампанията.

Корнелия Нинова подаде оставка като председател на БСП заради лошия резултат на партията на изборите, но пък стана вицепремиер и министър на икономиката и индустрията.

На 19 февруари хиляди българи се поклониха пред паметника на най-великия българин Васил Левски. Майки възпитават децата си от най-ранна възраст да почитат паметта на Апостола на свобода и святото му дело.

Лятото беше белязано с рекордно високи температури.

Аделина Радева за събитията на 2021 - годината на трудните избори и кодираните послания

Гледайте новинарския обзор на БНТ "Събитията на 2021/трудните избори" на 30.12.2021 от 20.45 часа по БНТ1 и bntnews.bg.

Гласувайте за събитие на годината в страницата ни във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
838 са новите случаи на COVID-19 у нас
838 са новите случаи на COVID-19 у нас
Ветровито и с превалявания на Стефановден
Ветровито и с превалявания на Стефановден