НОВИНИ

3-годишно момченце почина в Асеновград, изясняват се обстоятелствата

bnt avatar logo
от БНТ
14:58, 09.03.2020 (обновена)
5411
Чете се за: 00:50 мин.
Регионални

Напрежение в Асеновград, след като в местната болница е констатирана смъртта на 3-годишно дете от града. Роднини на семейството се събраха около лечебното заведение за да разберат причината за трагичния инцидент. Наложи се полиция да охранява входа на Спешното отделение няколко часа днес. Образувано е досъдебно производство за да се установи причината за смъртта на детето.

Детето е било докарано в болницата, след като вече е било починало - съобщиха от ръководството на лечебното заведение:

д-р Иван Червенков - управител на МБАЛ „Асеновград": Около 11 часа в отделението по Спешна медицина носят безжизненото телце на 3-годишно дете. Оттук нататък колегите са предприели мерки по възстановяване на сърдечната дейност и дишане неуспешни 0,26 поради факта явно, че е настъпила биологична смърт на детето и възстановяване към нормалния жизнен цикъл е невъзможно.

Роднините и близките на семейството от Асеновград и Пещера не пожелаха да разговарят с екипа ни и да кажат защо стоят пред болницата:

В късния следобяд майката и бащата на починалото дете бяха откарани до районното управление в Асеновград, за да бъдат разпитани, тъй като детето е било лекувано в болницата, но майка му го е прибрала вкъщи, без да се консултира с лекарите.

д-р Иван Червенков: Детенцето е лежало, наистина лежало, в рамките на колко дена... може би 7-8 дена, период от 3 до 11 февруари, мисля, че от 3, но на 11 февруари майката самоволно напуска лечебното заведение, взема си детенцето и си отива вкъщи.

След извършване на аутопсия на тялото ще се разбере причината за смъртта на детето и дали разследването да продължи и дали ще бъдат повдигнати обвинения към родителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на "Булгартрансгаз" отрече нулевият пациент с COVID-19 да е тръгнал от "Балкански поток"
Шефът на "Булгартрансгаз" отрече нулевият пациент с COVID-19 да е тръгнал от "Балкански поток"
Семейство с дете от Разложко със съмнение за коронавирус
Семейство с дете от Разложко със съмнение за коронавирус