НОВИНИ

3 от 3: България срещу световния шампион

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
07:16, 08.06.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Ясен Петров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Последният от трите мача на националния отбор по футбол е тази вечер. Краткото турне на тима завършва. Съперникът обаче е от друг ранг.

Франция ще посрещне „трикольорите“ от 22.10 часа на „Стад дьо Франс“, като двубоят е част от подготовката на „петлите“ за европейските футболни финали. Мача ще можете да гледате по БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

След равенството със Словакия (1:1) и поражението (0:1) от Русия тимът ни, воден от Ясен Петров, излиза в битка за чест срещу световния шампион.

В 22-ата мача, които двата отбора са изиграли един срещу друг, Франция има предимство. „Петлите“ са спечелили 10 двубоя, 4 са завършили наравно, а успехите за България са 8.

Двата национални отбора играха за последния през 2017 година, когато Франция надделя с 1:0. Попадението тогава бе дело на полузащитника Блес Матуиди.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан има чудесен набор от таланти, сред които да избира за мача. Именно „петлите“ са сред тимовете, сочени за фаворити за спечелване на Евро 2020. Отборът ще бъде труден за преодоляване, особено ако се съди по статистиката. Световният шампион записа само едно поражение в последните си 19 международни срещи (15 победи, 3 равенства, 1 загуба).

По-възрастните фенове на французите все още изпитват негативни чувства към нашия тим, спомняйки си загубата с 1:2 на „Парк де Пренс“ през 1993 година, която попречи на „сините“ да достигнат до световното първенство през 1994 година. Промените, които бяха предприети след това, бяха драстични, като след това Франция спечели и трите мача с България.

Селекционерът Ясен Петров със сигурност ще търси първата си победа начело на този тим. Освен това „лъвовете“ се стремят да прекъснат неприятната поредица от 7 международни мача без победа (3 равенства, 4 загуби).

Самочувствието на националния ни тим определено може да се повиши при евентуален успех тази вечер. Още повече, че тимът ни не е спечелил нито един двубой от ноември 2019 година, когато „лъвовете“ победиха Чехия в квалификациите за Евро 2020.

„Най-важното нещо е желанието, концентрацията, трябва да сме умни, защото това е отбор, който ще накаже всяка наша грешка. Да сведем грешките до минимум, ако искаш да постигнеш нещо, трябва да вкараш гол“, предупреди Ясен Петров преди последната контрола на националите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК прави много грешни сметки
Шефът на "Сиела Норма": ЦИК прави много грешни сметки
Меган Маркъл издаде детска книга
Меган Маркъл издаде детска книга